Indiase Thali

voorbereiden (21)De Indiase Thali is een verzameling van diverse curry’s. In India krijg je die gelijktijdig geserveerd in kleine bakjes op een grote rond schaal. Bij het Coach-Gourmet eet je de gerechtjes achter elkaar. Heerlijk om te eten met vers gebakken naan, gele rijst en (zelf gemaakte) chutney.  De soms pikante vragen geven nog extra kleur aan deze menuvariant.

Ingrediënten:

Veel van de ingrediënten die bij de Indiase Thali gebruikt worden, zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Bij een paar ingrediënten is wellicht wat uitleg nodig.

In meerdere recepten wordt een currypasta gebruikt. Wij hebben goede ervaringen met de currypasta’s van Pataks. De meeste supermarkten verkopen de milde variant. De Rogan Josh currypasta vind je bij een toko.

Panir (paneer) is een Indiase kaas, wit van kleur in de vorm van een blok. Een goede toko of natuurwinkel heeft dit in het assortiment, maar je kunt het ook zelf maken.

 

Bijgerechten:

Thali