Tomaten Ketchup zonder toegevoegde suiker

tomaten (rijp)
300 gram
rode ui
0,5
puntpaprika
1/5
bleekselderij
1/5 stengel
knoflook
1 teentje
spaanse peper
1/5
tomatenpuree
3 theelepels
olijfolie
1 scheutje
balsamicoazijn
1 scheutje
peper
naar smaak
zout
naar smaak
paprikapoeder
naar smaak
komijnpoeder
naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg op een bakplaat de tomaten in vieren gesneden, de ui, paprika, bleekselderij, knoflook en spaanse peper in grove stukken. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn, bestrooi met peper en zout. Plaats het bakblik gedurende een half uur in de oven. Breng het tomaatmengsel over in een pan met dikke bodem en pureer het tot een gladde massa. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en komijnpoeder naar smaak toe. Kook de ketchup in tot een gewenste dikte. Laat de tomaten ketchup afkoelen. Heb je meer gemaakt, dan kun je de ketchup warm afvullen in een glazen pot. Zo is hij lang houdbaar. Na openen in de koelkast bewaren en binnen 7 dagen opeten.